Den smukkeste kysttrækning i verden findes i Italien

Autentisk ferie i Italien

Autentisk ferie i Italien – To forslag til dig der er flashpacker

Drømmer du om at holde autentisk ferie i Italien som flashpacker?

Er du en flashpacker? En flashpacker er en backpacker der er blevet voksen. De har et større rejsebudget, som foretrækker at rejse individuelt og er blevet en lille smule magelig. 😉

Tog du engang på interrail eller slæbte din rygsæk hele vejen igennem Asien og Sydamerika? Boede på fælles sovesale og spiste ris i en måned, fordi det var billigt?

Er du flashpacker eller ej?

Rejser du stadigt individuelt og elsker oplevelser, men du vil hellere have hjul på kufferten og dit eget badeværelse? Ja så ER du blevet en flashpacker!

Og hvor finder du så de ultimative flashpacker destinationer i Italien?

Drømmer du om duftende pinjetræer, fløjlsbløde nætter, fantastisk natur og spændende historie. Går du efter det lækreste mad og et glas kølig Aperol Spritz på en terrasse med en formidabel udsigt?

Så velkommen til italiensk ferie – på autentisk manér!

Autentisk ferie i Italien

Hvis du elsker individuel ferie, der er skræddersyet lige så det passer til dig og dit rejseselskab. Så findes der næppe nogen bedre destination end Italien.

Her finder du alt fra topstrande med kølige drinks og stilige badedyr. Til vandreture i bjergene og cykelture i bløde bakker. Og fantastiske gamle byer, selvfølgelig, med virkelig god shopping.

De 2 bedste steder at holde ferie i Italien

Her kommer to forslag til de bedste steder i Italien, til dig der kan lide at rejse som individuel flashpacker. Her kan du selv bestemme hvilke små hoteller du bor på og hvor længe du vil overnatte. Med andre ord, stederne hvor du kan holde autentisk lokal ferie i Italien. Langt væk fra charterturisterne og de dunkende diskorytmer.

Autentisk ferie i Toscana

Toscana – navnet ligger godt på tungen, ikke? Tos-ca-na – der ruller på tungen akkurat som selve landskabet her i det nordlige Italien. Det er så klassisk italiensk og så smukt, at de fleste falder pladask på stedet. Og bliver liggende.

De små landsbyer, den gode vin, de imponerende vinmarker og de bløde bakker med karakteristiske cypresser.  De historiske byer med snoede gader, historiske monumenter og hyggelige små spisesteder. Det er indbegrebet af autentisk ferie.

Autentisk ferie i Italien

Ferielivet ER bare godt i Toscana!

Hvis du finder vej ud af de større byer, Pisa, Siena og Firenze. Vælger at bosætter dig på et af de lokale landbrug, et agriturismo. Så får du virkeligt den italienske livsstil ind under huden.

Et agriturismo er bondegårdsferie på den fede autentiske måde. Her lever familien stadigt af lokalt landbrug, men åbner også dørene for nogle få turister. Nogle har værelser udstyret med aircondition og tilhørende pool, mens andre steder har helt simple rustikke lejligheder.

Mamma laver selv maden hvis du er heldig.

Hvis du er rigtigt heldig går ”mamma” selv i køkkenet og du får serveret gode landsretter med store armbevægelser. Altid godt krydret med vilde historier og masser af livsglæde.

De lokale agristurismos findes i alle prisklasser og niveauer. Fra de helt billige overnatningssteder i Toscana til de lidt mere eksklusive.

Autentisk ferie i Italien hos de lokale agristurismos

Hvis I er flere på jeres italiensferie, så kan du i stedet vælge, at I deler en privat villa. Villaerne findes i alle størrelser. Lige fra 4-6 personer og helt op til 20-25 personer. Du skal bare at vælge den villa og det område der passer jer bedst! Det er solskin, afslapning og familieferie i godt selskab, ferie når det er bedst!

Lige et godt råd

I højsæsonen bliver de mest eftertragtede villaer bestilt meget tidligt, så sørg for at være i god tid!

Antallet af nætter og ankomstdag/skiftedag i agriturismos og villaerne i Toscana er forskellige.

En villa fungerer typisk som et dansk sommerhus, det vil sige med ankomstdag lørdag og en uges ophold – eller to!

Agriturismos og villaer i Toscana

Et agriturismo er mere fleksibel, og har typisk et vist antal nætter man minimum skal overnatte. Det kan være alt fra 3 til 7 dage. Her er der mange der har fast skiftedag i højsæsonen, mens udenfor juli-august har de fleste ikke fast skiftedag. Så om du kommer mandag eller torsdag, det bestemmer du.

Det betyder at du sagtens kan kombinere nogle af de forskellige bondegårdsophold, så du får set forskellige områder i Toscana.

Del drømmene om din ønske ferie i Italien med os

Fortæl os hos Stay Local om hvad du drømmer om, og vi sammensætter den perfekte feriekombination til dig!

Faktisk er det bedste ved at rejse i Toscana, at der er så vidt forskellige grunde. De giver alle forskellige oplevelser. Nogle er her kun for at drikke Chianti vinen og besøge vingårdene. Nogle er på kulturferie i de kendte storbyer så som Pisa og Firenze. Mens andre elsker bare bilferie eller vandreferier med base på deres agriturismo. Så ja, her er turister, men de er spredt over hele regionen og har hver sin dagsrytme.

Autentisk ferie i Italien når det er bedst

Et andet område i Italien der passer rigtigt godt til individuel flashpacker-ferie er Amalfikysten. I området mellem Rom og Sicilien skinner solen stort set året rundt. Kysten er en af de mest dramatiske og smukke kyststrækninger i Europa.

Stay local in italia campania amalfikysten

Den nærmeste lufthavn er Napoli, men Rom er også et godt alternativ.

Hvis du spørger Google Maps, så fortæller siden at Amalfikysten er ”en malerisk kystlinje med stejle klipper”. Det er selvfølgelig ikke løgn, men det er kun den halve sandhed.

Legenden fortæller nemlig, at da halvguden Herkules mistede sit livs kærlighed, nymfen Amalfi. Herkules begravede han hende på det smukkeste sted han kunne finde på Jorden – og sådan blev Amalfikysten til.

Det er ikke uden grund, at nogle mener det er den smukkeste kysttrækning i verden!

Amalfi er selve indbegrebet af umulige italienske landsbyer der hænger ned af stejle bjergsider. Her er bogstaveligt talt mere lodret end vandret! Læg dertil frodige citronlunde, smukke glamourøse villaer og en bjergtagene udsigt over et turkisblåt hav – tilsat italiensk charme i verdensklasse. Oplevelser er her nok af, uanset om du er til vandreture mellem de små byer langs kysten. Eller måske vil du i dalene bagved – eller om du gerne vil slappe af på en strand et par dage.

De små byer ligger som en perlerække på snor langs kysten. Bilferie er helt oplagt, men der er faktisk også rigtigt gode tog- og busforbindelser.

Focus på Miljø og Co2 når du skal på ferie i Italien?

Ønsker du CO2 venlig ferie med tog og bus, så er Amalfikysten et rigtigt godt valg. Afstandene er små, så du kan sagtens have base det samme sted nogle dage og komme rundt med offentlige transportmidler. Har du gode vandreben, kan du gå fra den ene landsby til den anden, og så tage bussen hjem.

Når du ankommer til Napoli, eller Rom, tager du toget til Sorrento. Herfra kører der bus hele vejen til Amalfi by med stop i både de mindre kendte byer og de meget kendte, som Positano. Turen fra Sorrento til Positano tager, for eksempel, en times tid. Træk vejret dybt når bussen skal svinge om et hjørne med direkte kig ned til havet!

Direkte kig ned til havet

Akkurat som andre steder i Italien så er maden en meget stor del af din ferie. Napoli ligger ikke langt herfra, og det er som bekendt her pizzaen blev opfundet. Og en pizza på en lille fortorvs restaurant med udsigt til det lokale liv, smager altså bare bedre end derhjemme!

Citrontræer der blomster over alt.

Kysten langs Amalfi er også kendt for sine citrontræer – kom forbi om foråret og du kan se blomsterne i titusindvis. Når træerne har dannet frugt bliver mange af dem brugt til den berømte citronlikør Limoncello. Den er en obligatorisk del af et måltid på de her breddegrader.

Og så er der fisken… elsker du frisk fisk, pasta med skaldyr og lækre fiskesupper, så er du helt klart landet det rigtige sted! Måske med en kølig øl eller et lækkert glas lokal hvidvin til?

Familiehoteller med Italiensk personlighed

På kysten fra Sorrento til Amalfi tilbyder Stay Local en hel række af små fine familiehoteller med personlig service. Vi er ikke tilhænger af store kæder, men foretrækker i stedet de lokale og autentiske overnatningssteder. Hvis du gerne selv vil lave mad, kan vi også hjælpe med private lejligheder spredt over hele kyststrækningen.

Både Toscana og Amalfikysten er perfekte til destinationer til dig der elsker individuelle ferier hvor du selv bestemmer indholdet. Du får smag af det lokale liv og du kan opleve noget nyt hver dag.

Vi elsker af holde autentisk ferie i Italien, og det er vi helt overbeviste om, at det vil du også gøre!

Book en snak for at høre om dine muligheder for en ferie i det skønne italien

Læs flere spænde artikler