Blog universet tips.

Blog tips

Tips til Blog Universet.

Din guide til Blog Universet.

Her får du flere blog tips og den bedste guide i at blogge og skabe troværdighed. I 2020 er det ikke nok at skrive en tekst og smide et billede på. Der skal meget mere til for at et blogindlæg bliver vist til mange mennesker. Der skal være substans og viden som læseren har brug for, før dit blogindlæg bliver fremhævet og vist på Google. Men lad os gå i gang med guiden.

Hvad er en blog og en blogger?

Wikipedia har flere bud på definitionen af hvad en blog er. En blog er ofte en hjemmeside, hvor personer eller virksomheder skriver tekster der handler om deres virkelighed. Blog bygges tit op ud fra et bestemt emne. De nyeste eller de mest læste artikler er vist i toppen af siden. Mange skriver blogpost dagligt eller ugentligt. Nogle blognetværk deles af flere mennesker eller virksomheder. Blog-Universet er et sted hvor såvel enkelt personer som virksomheder kan få vist deres artikler. På de fleste blogs kan læseren like eller kommentereI  på artiklerne. Bloggeren har stor værdi af at lade sine læsere kommentere sine artikler, da de herved kan indsamle værdifuld viden og opdatere deres blogopslag senere.

Bloggens oprindelse.

I 1997 kom de første blogs i form af elektroniske nyhedsbreve, opslagstavler, nyheds feed og personlige hjemmesider. Dengang var det ikke den almindelige interne bruger der bloggede. 

Fra 2004 til 2020.

Omkring 2004 blev teknologien tilgængelig for almindelige mennesker selv om de ikke havde IT færdigheder eller økonomi til at erhverve sig en hjemmeside.
Faktisk blev blogging for alvor anerkendt i 2004 i forbindelse med det amerikansk præsidentvalg.
I 2011 estimerede man, at der var 75.000 bloggere i Danmark. Disse blev fulgt af ca. 1 million læsere.
I 2013 var blogs den tredie mest indflydelsesrige factor, når forbrugerne skulle vælge, om de ville foretage et køb eller ej
2019 forlød det at 15% af alle opslag der dagligt blev lavet på internettet i England omhandlede Katte.
2020 vil forbrugeren se mere end billeder eller læse tekster. Video og Podcast bliver hittet.

Hvad bør du tænke på hvis du vil blogge?

Først og fremmest handler det om at finde den rette platform til sin blog. Folkene bag programmet WordPress skriver at de har 35% af alle sider på internettet. Det er mere end hver 3 hjemmeside der er bygget i wordpress.
Når du har fundet din kommende platform, skal du have bygget din blog. Der findes et utal af skabeloner og mange af dem er gratis at bruge.
Du bør overveje hvad din blog skal hedde. Du skal tænke på, at det skal være nemt for læseren at finde dig. Det skal være nemt at stave HvaD…. Du skal undersøge om web adressen er ledig. Du skal vælge noget du brænder for.
Når du har styr på disse aspekter, skal du have arbejde med at få styr på SSL, da din blog ellers ender i bunden af Google.

Password / kodeord.

Husk at lave et sikkert password til din blog. Der skal både være tal, store og små bogstaver samt special tegn og kan du lave en kode, der er på 15 tegn eller mere, så er du ret godt sikret.

Hvad skal du blogge om?

Det vigtigste Blog tips i hele denne artikel. Du skal altid vælge noget du har interesse for. Er du vild med katte så kan du blogge om alt der har med katte at gøre. Det kan være alt fra udstyr over fodder til racernes forskellige kendetegn. Er du vild med mad så er det oplagt at blogge om opskrifter og madlavning samt udstyr til køkkenet. Er det flyvemaskiner du brænder for, så er det bare med at dele alt det du ved eller kan finde om fly.
I bund og grund så er det vigtigste at du blogger om det du brænder for. Hvis du finder et emne, du kan lide så er det nemmere at skrive om. Hvis du skal skrive om noget du ikke ved noget om, så skal du bruge meget tid på research.
Husk altid at skrive dine egne ord. Hvis du låner tekster kan du både få bøder og skade dit eget site. Så du skal tænke dig godt om, inden du vælger at bruge kopieret indhold. Husk Google ser alt.

Når du er i gang med at blogge.

Husk at blogge i en fast rytme. Du får ikke en god blog ved kun at blogge hver anden til treide uge. Du skal blogge flere gange om ugen – og gerne dagligt.
Hvis du vil ses af flere så kan du kommentere på andre indlæg, der handler om det samme og lægge et link ind i kommentaren. På den måde kan du få gratis ‘reklame’ for din blog.
Hvis du blogger om noget, som mange blogger om så sørg for at dit blog opslag er bedre end alle de andre. Her i 2020 er det godt med gode lange artikler. Korte blog indlæg vinder ikke hos google på nuværende tidspunkt.
Overskrifter betyder alt. De fortæller både læseren og Google hvad dit opslag handler om og det skaber overblik.
Du skal også huske at linke internt til din egen side og eksternt til andre sider. 

Reklame / Sponseret indhold – Regler.

Hvis du linker til sider, der giver dig penge for det SKAL du markere det som REKLAME eller SPONSERET indhold.
Du kan sagtens tjene penge på at anbefale andre produkter eller ydelser. Bare husk at fortælle læseren, at det er reklame. Læs reglerne her

Spred budskaberne.

Blog tips om hvordan du bliver set. Facebook kan være et godt sted at dele blogopslag. Du kan dele dine blogopslag i grupper, på din egen facebook profil eller din facebook side. Hvis du skriver noget som andre syntes er godt, så deler de også gerne dine opslag.
Hvis du SEO optimere dine tekster, kan de blive fundet af andre på Google. Hvis du vælger en WordPress blog så kan du med fordel vælge Yoast til at lave din SEO optimering. Med premium udgaven til ca 600 kr om året så er du rigtig godt klædt på. 

Billeder.

Læsere elsker billeder. Google er også ret vild med dem. Derfor er det vigtigt at du også SEO optimerer dine billeder.
Sørg for at kalde dine billeder det, som de handler om og som du vil SEO optimere til.
Husk at udfylde din alt tekst. Google bruger alt teksten til at forstå dit billede. Blinde kan få læst din alt tekst op hvis du udfylder den.

Video.

Vi ser flere og flere videoer online, da vi er blevet dovne og heller vil se end læse. Derfor er det vigtigt at du får dig en Youtube kanal, så du kan have nogle videoer liggende der og derfra sætte dem ind på din blog.
Når du laver dine videoer og uploader dem til YouTube er det DINE og du kan SEO optimere dine videoer så andre kan finde dem.
Husk at fortælle / skrive hvor lang tid din video varer. 

Podcast.

Blog tips for 2020 hvis du skal være med når podcast eksploderer. Alle snakker om podcast, mange er i gang og endnu flere vil gerne, men ved ikke hvordan. 2020 bliver helt sikkert året hvor podcast kommer til at indtage internettet og hvor antallet af skrevne tekster daler.
Det er nemt at høre en podcast når man er på farten. Den kan stoppes og startes lige hvor du vil. Så hvis du vil være med, skal du se at komme igang.

Flere blog tips til dig som vil blogge.

Når du skriver til din læser så skriv direkte til ham eller hende. Besvar de spørgsmål, som du tror læseren sidder med. Lad evt. læseren stille spørgsmål og før dem ind i dit blogopslag sener sammen med svaret. Hvis en læser har et bestemt spørgsmål, så er der sikkert andre, der har samme spørgsmål.
Sørg for at din blog er mobil og tablet venlig. Der er ikke mange, der læser blogs via en pc i 2020.
Sørg også for at det er nemt at finde knapperne til dine sociale medier.
Når du laver opslag er det vigtigt, at du skifter mellem video, tekster, billeder og podcasts, så er der noget for alle.
Sørg for at du får andre til at læse din blog igennem inden du lægger det online. Således får du friske øjne på.
Husk at linke til eksperter eller store relevante sider.

Husk Rom blev ikke bygget på 1 dag.

Det tager tid og vilje at bygge en blog op. Hvis du er alene om at blogge så kan det tage længere tid end hvis du kommer ind på en seriøst blog platform.

Sociale medier – Blog tips.

Sørg for at bygge sider op på de sociale medier samtidig eller før du starter med at blogge. Når du har de sociale medier med på sidelinjen kan du nemmere komme ud og ramme din målgruppe. Du kan aldrig stå alene med en blog, lige som du ikke kan undvære at blive fundet via Google, så skal de sociale medier med.

Blog platform – Netværk.

Hvis du ikke magter alt det tekniske med at sætte en hjemmeside op, få et webhotel og lave ssl på din side, kan vores hoved site Niipit.dk måske være en løsning for dig.
Niipit er for dig, der vil i gang med at blogge uden at betale en formue for det. Det er også for dig der gerne vil være en del af et netværk der skaber overblik. Pt. findes der masser af blog platforme hvor det er alt for nemt at drukne i mængden. Hos Niipit gør vi alt for at læserne kan finde dig via kategorier og nicher.