Dejlige unge.

Når livet er hårdt

Når livet er hårdt så viser det sig ofte ved at folk har let til tåre og græder ofter

Græder du oftere end du plejer?

Har du søgt hjælp da du begyndte at føle din terskel for hvornår du plejer at græde et blevet mere usikker?
Render rundt med tanker der er tunge at bære på alene?
Så bør du helt sikkert få fat i nogle og snakke med.

Er du enlig forældre?

Måske du er enlig mor og ikke tør stå frem og snakke med nogle af frygt for at skræmme fremmede væk. Eller du er bange for at fremstå som en desperat single mor. Måske endda er du bange for om dit barn er i fare for at blive fjernet hvis du fortæller om dine tanker.

Har du overvejet at få en snak med din læge…? Faktisk så er det sådan at din læge er en fantastisk person der kan hjælpe dig og måske endda lukke døren op for dig så du kan få noget hjælp. Samtidig så koster lægen ikke noget og din læge har tavshedspligt. Selv om du er tilskyde for dig selv så er der stadig grænser for hvad din læge må gøre i forhold til det du fortæller.

Livet er hårdt når du står alene med dit barn. Alt andet vil være lyv at sige. Livet er ingen dans på roser. Nu tænker jeg selvfølgelig ikke i forhold til det praktiske. Det klarer du sikkert snildt. Men følelsesmæssigt ? Er det hårdt at være alene og ikke kunne dele sit barn. At stå alene med alle de store øjeblikke, glædelige stunder, kærligheden fra barnet og stolthed du kan mærker. Er følelserne så store at du ikke altid kan rumme dem alene?

Livet som enlig mor har også været skønt selv om livet er hårdt til tider

Det mest fantastiske ved at være forældre

Jeg kan huske at en af de mest fantastiske oplevelser ved at være mor for mit barn var når de små puttede sig trygt ind til mig, når barnet sov eller når jeg skulle bære hende.
Når mit barn gjorde mig stolt. Det at opleve glæden boble indvendigt og mærke suset over at være så heldig at være mor til hende min skønne unge, stor som lille.
Jeg har mange gange i mit liv stoppet op sammen med min datter og takket hende s far for at han ikke var en del af vores liv. Takket ham for at JEG var så heldig at få alle de gode oplevelser.

Husk at nyde det at kunne putte sit barn, læse en historie, nynne en sang eller sammen synge en godnat sang, det stopper lige pludselig og du kan aldrig få det tilbage.
Dit barn vil huske det i mange mange år fremover. Selv 20 år efter vil dit barn huske den hygge og ro du gav barnet.

Mit barns far

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er virkelig mange, der gerne vil være en del af børns liv, uden at få lov til det. Det kan der være flere grunde til.

Min mand blev ikke en del af min datters liv. I starten efter skilsmissen gik det ok. Vi havde vores ture, bevares men det gik fint.

Han havde et fast mønster, når han fik en ny dame så skulle de ses med datteren.
Når de var fast forhold… så var der ikke plads til hans datter kun de andre børn. Sådan gik det år efter år.
I perioder så han ikke sin datter i et par år af gangen.

Brevene.

Jeg har skrevet breve til ham og sendt. Jeg har skrevet breve og givet ham. Altid gemte jeg en kopi til sener. Jeg har prøvet at snakke med ham om det, vi har været i stats amtet om det men intet ændrede sig.

Et par gange har mine tanker været så sorte at jeg var klar til at gøre en ende på det hele, og det har været tæt på at enden nåede. men en ting har altid holdt mig fra at afslutte det hele. Han skulle ikke være årsagen til at min datter ikke havde en mor. Og min datter skulle ikke trækkes med en far der ikke ville hende.

Frustret mor der lige har skrevet brev til sit bans far

Jeg sagde sjældent noget til andre.

Jeg kender til det at græde når hun var lagt i seng. Jeg har råbt i skoven når jeg var alene. Jeg har skrevet de mørkeste tanker ned og brændt papiret. Jeg har snakket med andre om mine tanker, uden at gå i detaljer. Jeg har aldrig fortalt andre at jeg gik med tanker om at tage mit eget liv. Jeg var lige netop den stille som ingen havde mistanken til.

Min læge hjalp mig

Jeg gik til min læge og sagde “livet er hårdt” vi fik en snak, og en snak mere og mange flere og gennem tid forstod jeg hvor heldig jeg var over at jeg havde den skønne unge for mig selv. Og som de en dag sagde i stats amtet, da han ikke dukkede op. Accepter ham som han er og fortæl din datter at han er verdens dejligste far. Hun vælger ham selv fra en dag.

Nu har hun gjort 10 klasse færdig, hun er blevet student, hun er flyttet hjemmefra og har fået sin egen bolig. Hun har fået en kæreste og hun vokser stadig hver dag der går.

Jeg kan stadig blive blød som smør og kny en tåre eller 5 når jeg tænker på hende. Det er ikke fordi jeg har stress eller andet. Det er ene og alene fordi jeg er så pave stolt af hende. Stolt af at hun ikke lod sin fars mangel på tilstedeværelse ødelægge hendes liv. Hun tog et valg, det er nu mange år siden. Hun valgte sin far fra for at hun kunne slippe for skuffelserne. Hun vil altid savne ham og han vil, om guderne kan forklare hvorfor, altid have en plads i hendes hjerte. Men han vil ikke tage imod den.

Jeg takker mit barns far.

Jeg takker hendes far af hele mit hjerte for at have givet mig den skønne pige for mange år siden. Jeg takker ham for at han ikke var en del af hendes liv for det gjorde at jeg kunne nyde hvert et øjeblik med hende, også når hun var sur.

Ja det har været hårdt at stå alene med et barn
Ja det er hårdt at have en far der ikke vil sit barn
Ja det er hårdt at stå alene med husleje, barn, job og et hjem.
Ja jeg har haft nogle meget dystre tanker undervejs

Livet er hårdt men jeg fandt min løsning.

Men jeg tog fat i min læge da det stod værst til. Jeg ved i dag at de dystre tanker ikke havde grund til at være der. Livet ER skønt.

….så hvad vil du gøre nu? Lade de dystre tanker leve eller snakke med din læge. HUSK DU HAR ET VALG.

Du har et valg - Stop med at skændes

Læs flere gode artikler fra Blog Universet