Business mindset.

Business Mindset

Business Mindset

Vil du have succes i din virksomhed

Så skal du have styr på dit Business Mindset. Det er netop DIT Business Mindset der er den allervigtigste ressource i din virksomhed. Det er nemlig dit mindset, som afgør, hvordan du tackler nederlag, og hvordan du fejrer opture.

Det er dit Business Mindset der skaber salg og sikre overlevelse af din virksomhed. Er du klar til at rykke din virksomhed?

Det er dit mindset, som kan få dig helt ned i kulkælderen, og det er dit mindset, som kan redde din dag. Det er dit mindset, som kan få dig til at tvivle på dig selv og dine salgsevner.

Men det er heldigvis også dit mindset, som styrker dig, så du tør stå stærkt, stå sikkert og stå tydeligt frem, når du skal sælge dig selv og dine produkter. Derfor mener jeg, at dit Business Mindset er 100 % afgørende for din succes.

Business Mindset er en af mine helt store passioner i livet.

Jeg er selvfølgelig lidt farvet, men tag mig på ordet, det er fantastisk at opleve den forskel, det kan gøre at begynde at arbejde med sit Business Mindset, kort sagt, at vende sine begrænsninger til styrker. Lige så fantastisk er det at se, hvilke nye handlinger det kan føre med sig. 

Din eneste begrænsning er dit mindset

Jeg har haft mange værdifulde sessioner med kunder, som har vendt deres Business

Mindset omkring det at sælge. Senest havde jeg en meget givende session med skønne Nina Tengberg fra podcasten “Messy Minds Show”, som ligger i Itunes.

Hendes Business Mindset omkring salg var, at hun oplevede salget som ubehageligt, og noget hun ofte udskød, fordi hun fandt på titusinde gode undskyldninger for at vente. Ja, bare tanken om at tage telefonen og ringe til potentielle kunde, fremkaldte et fysisk ubehag hos hende.

I løbet af sessionen fandt vi frem til, at det faktisk var ret afgørende for hendes virksomhed, at hun kunne knække koden til at få ringet til potentielle kunder med henblik på at sælge sine foredrag.

Hvis hun ikke fik gjort noget ved det, så ville hun ikke være i stand til at tjene penge, og i sidste ende ville det slukke hendes drøm om at være selvstændig. Hendes frygt var, at hun i stedet ville ende i et 8 til 16 job, som ville dræne hende for energi.

Endnu værre var faktisk, at hun frygtede, at hun ville blive en dårlig mor og kæreste, fordi hun ikke kunne udleve sin passion. Hun frygtede, at hun ville blive sur og bitter og ende med at leve alene på en øde ø, kun med selskab af vilde katte. Det var virkelig smertefuldt for hende at være der.

Heldigvis mærkede hun i sessionen også, hvordan det var muligt for hende at vende sit Business Mindset til, at det ikke var så farligt at sælge. Hun endte med at sidde og smile og sige: “Det er jo bare som om, jeg skulle ringe til en veninde og fortælle, hvad jeg er begejstret og passioneret omkring, det kan jeg da sagtens!”

Så hun committede sig til, at hun ville kontakte fem potentielle kunder hver uge og sælge sine foredrag ind. Det fremkaldte ingen fysiske reaktioner eller ubehag, men der var en helt anden lethed og glæde omkring salget, som hun aldrig havde oplevet før. Lige der formåede Nina at ændre sit Business Mindset.

Tænker du også for meget

Du er i konstant udvikling, og det går både op og ned. 

Det er nemlig sådan med ens Business Mindset, at selvom du tror at du har knækket koden, så vender dine gamle overbevisninger nogle gange tilbage. Det sker ofte i pressede situationer. 

Jeg havde for nylig en oplevelse til et netværksarrangement, hvor jeg egentlig ikke følte mig særlig presset, men mit system var presset. Hvilket resulterede i, at jeg gik ind til netværksarrangementet og tænkte: “Nu skal jeg præstere og vise de andre, at jeg er rigtig dygtigt og klog og sød og imødekommende. Hvis jeg ikke formår at give et indtryk af, at jeg kan det hele, så kan de sikkert ikke lide mig.”

Har du også prøvet det?

Rent logisk kan jeg godt se, at det selvfølgelig er en umulig opgave at få hele lokalet til at have det sådan. Men følelsesmæssigt virkede det som liv eller død, at de andre sad tilbage med lige præcis det indtryk af mig. Lige der røg jeg direkte tilbage i et gammelt, usundt Business Mindset. 

Ved at ændre mit mindset…

Ved at ændre mit mindset har jeg i dag mulighed for at stoppe op og sige: “Hov, der var jeg vist lidt mere presset, end jeg egentlig selv ville være ved. Hvor er det dejligt, at jeg i dag har mulighed for at se på mig selv med blide øjne.” 

Jeg gav mig selv lidt egenomsorg og var den erfaring rigere, således at jeg fremover kan være endnu mere opmærksom på mine gamle mønstre, når jeg er til f.eks. netværksarrangementer. 

Det har altså gjort en kæmpe forskel for mig, at jeg har arbejdet med mit Business Mindset. Jeg har hørt andre iværksættere sige: “Hvordan tør du holde et to-dages kursus, bare lige sådan?” eller: “Turde du virkelig bare ringe til dem og spørge, om de ville medvirke i din live-coaching?” eller: “Hvorfor er du slet ikke bange for at få afslag?”

Til det vil jeg bare sige, at det skyldes, at jeg har arbejdet med mig selv og mit mindset. Jeg kender min indre kritiker virkelig godt, jeg ved, hvad der tricker mig, og hvad jeg kan gøre for at komme tilbage til mit nye jeg.  

Lige der, hvor jeg føler, at jeg har noget at byde på, og hvor jeg kan gøre en forskel. Derfor har mit Business Mindset rykket mig.

Business Mindset - Spred glæde og vær glad

Min historie

Det hele startede faktisk for syv år siden, da min daværende arbejdsgiver gav mig et meditationskursus. Jeg kan huske, at jeg dengang ret naivt troede, at meditation var forbeholdt meget spirituelle mennesker, munke eller svært deprimerede mennesker. Men på trods af min skepsis mødte jeg alligevel op på dette meditationskursus på Frederiksberg. 

Jeg havde ingen ide om, hvad jeg gik ind i, og jeg må indrømme, at jeg først tænkte, at det nok ville blive en smule langhåret og ganske givet ikke noget for mig. 

Men jeg blev klogere. Kurset hjalp mig til at åbne mine øjne, så jeg opdagede, at jeg havde kørt mit liv på autopilot og havde glemt at stoppe op. 

Det blev starten på en lang rejse ind i mig selv, mit ophav, min barndom og ikke mindst min måde at være i verden på i dag. 

Jeg oplevede, hvor befriende det egentlig var at vende blikket indad og finde ro. Til rent faktisk at mærke efter, hvordan jeg i virkeligheden havde det. 

Sidenhen er det blevet til flere mindfulness-uddannelser, en coach-uddannelse og jeg er ydermere snart færdig med en fire-årig psykoterapeutuddannelse til juni 2020. På alle uddannelser har jeg i den grad arbejdet med mig selv og ikke mindst mit mindset. 

En af de største og vigtigste åbenbaringer har været at vende mine såkaldt begrænsende overbevisninger omkring mig selv og mit værd.

Jeg er adopteret fra Sri Lanka som spæd og har igennem de sidste syv års arbejde opdaget, hvor mange ar på sjælen de første tre måneder af mit liv har givet mig. 

Når man bliver født ind i en verden og er helt alene, er det nemt at få oplevelsen af, at man ikke er værd at elske. Det var i hvert fald hvad der skete for mig. Hele mit liv har jeg faktisk haft en opfattelse af, at jeg er sådan en, der skal gøre sig fortjent til kærlighed. At jeg altid skal yde lidt ekstra og præstere lidt mere. 

Det er en lang, sej kamp, når man skal overbevise sig selv og hele verden om, at man har en berettigelse. Det er ekstremt energikrævende! I arbejdet med mig selv har jeg fået vendt mit mindset, så jeg i dag i langt højere grad tør stole på, at jeg har noget at byde på, og at jeg er værd at elske, præcis som jeg er.

Jeg tør kommunikere tydeligt, og jeg er blevet skarpere til at vælge til og fra. 

Det samme gælder, når vi taler om vores Business Mindset

Artiklen er skrevet i samarbejde med Maja Lykke Møller fra Business Mindset

Business Mindset by Maja Lykke Coaching og terapi.