HERRESMYKKER3

HERRESMYKKER PÅ MODE

HERRESMYKKER PÅ MODE.

Mænd har historisk set altid pyntet sig og båret tilbehør og accessories, eller i hvert fald i en eller anden form. Tilbage i tiden skulle mænd som f.eks. Henrik VIII helst bære og overøses med funklende sten, diamanter og helst kombineret med det pureste guld, for at vise status.

Mænd i nyere tid har ikke båret smykker til mænd i samme forstand. De har holdt sig mere til det klassiske tilbehør som ure, manchetknapper og slipsenåle. Det har i lang tid ikke være forbundet med maskulinitet at bære tilbehør som fingerringe, halskæder, armbånd eller øreringe. Men i forbindelse med flere og flere kulturelle forbilleder som netop vælger at gøre tilbehøret til en del af deres personlige stil. Bliver det også mere almindeligt for mænd at vælge at sammensætte tøjet med forskellige ting der kan komplimenterer outfittet og hele looket.

Spillereglerne er forandret.

Linjerne er blødt op og spillereglerne er forandret. Musikbranchen og kunstnere fra især hip hop genren har med dens sub kultur eksperimenteret med smykker i årtier. De har ikke bare blandet materiale og sten som guld, sølv, perle, diamanter m.m. i en overdådig stil.

Mange mænd har tidligere haft en tendens til netop at vælge de klassiske stilarter. Ny begynder de så småt at vove at lege og eksperimenterer med materialer og farver. Især den yngre generation ser smykker og ure som et must. Der skiftes tilbehør som der skiftes tøj til forskellige lejligheder og anledninger. Det er ikke længere betragtet eller forbeholdt et feminint domæne at bære smykker og det gør det ekstremt spændende.

Smykkedesignere og guldsmede begynder at se trenden vokse sig større og større hele tiden. Efterspørgslen for unikke designs i høj kvalitet bliver også forstærket af den store interesse der findes for herresmykkerene. Herresmykker og designs i unisex modeller er et marked i vækst. Mange store investeringsfirmaer spår også herresegmentet til at se en uhørt stor vækst.

Herresmykker på mode.

Hvis du tror at du har set eller lagt mærke til at flere mænd er begyndt at bære fingerringe, armbånd, halskæder og øreringe, så er du slet ikke galt på den. Trenden bliver kun større og den nye generation af artister og filmskuespillere er vant til at pynte sig med smykker. Nu er det ikke bare de specialiserede brands og modemærker som har herrekollektioner. Modeindustriens top designers er hoppet med på bølgen og lancerer deres undermærker og hele kollektioner i deres brand.

Sociale medier er også med til at gøre det mere tilgængeligt for alle at lade sig inspirerer af tidens trendsætters. De poster på diverse medier som Instagram og Snapchat. Med den stigende efterspørgsel finder herresmykker let vej ind i detailhandlen og findes overalt i stormagasiner og små design butikker.

HERRESMYKKER2

Maskulin og Feminime herresmykker på mode.

Millennials sætter standarden og driver væksten for herretrenden for tiden. De bliver efterfulgt af generation Z og X som følger stærkt trop. De udvisker linjerne endnu mere så tilbehøret ikke bare er delt op i maskulin og feminine kollektioner men kan bæres af alle.

Det er en smykkedesigners drøm at kunne boltre sig i forskellige typer af materiale, sten og farver når der skal eksperimenteres og designes nye kollektioner. Designs bliver mere personlige og unikke. Derfor er den store efterspørgsel på herresmykker i høj kvalitet stigende. Luksus segmentet stiger stødt og selvom den kvindelige del af modebranchen stadigvæk er størst. Mændene er ved at komme efter og salget af herresmykker stiger stødt.

Det store generelle marked af herresmykker med fingerringe, øreringe og halskæder bevæger sig også lidt mere uden for det mere traditionelle. Et smykke og tilbehør til den moderne mand. Kan være kæder til pengepung, tasker, tøj m.m. Klassiske dele som manchetknapper og slipsenåle går aldrig helt af mode. Nye tilbehørs kollektioner til mænd får en genfødsel nu for tiden.

Ringe til mænd.

Ringe til mænd er et af de steder indenfor smykkebranchen at man ser en voldsom vækst. Mænd har i lang tid ikke været vant til at gå med fingerringe hvis det ikke er en vielsesring. Derfor ser man tit at herre ringe bliver ”solgt” på den komfortable pasform. Selve ringen er designet i en mere fleksibel form end helt flad. Med ringformen følger den fingeren og hudens bevægelser. På den måde bliver det mere komfortabelt og attraktivt at bære fingerringe.

Store modebrands som Gucci og Chanel relancerer herrekollektioner og sætter en ny standard indenfor luksussegmentet der appellerer til en bred målgruppe.

Forskellige typer herreringe.

Der er mange forskellige typer af ringe til mænd. Det kommer helt an på hvilken stil og udtryk man ønsker. Ringenes materiale, form og design kan ændre hele total udtryk og oplevelse. Fingerringen kan bæres til alle lejligheder og kombineres de med flere ringe og giver oftest et personligt udtryk.

Den simple ring, signet ring, mode eller design ringen er alle forskellige typer af stil. Det er udtryk der skal være med til at understøtte personens stil og look. En herre ring er ofte lidt bredere generelt på grund af håndens størrelse. At vælge en ring er ikke alene beroende på stil og design. Det er også i den grad om den passer godt til selve fingeren som den skal sidde på og hånden. Vi har alle sammen forskellige hænder og fingre, tykke, tynde, korte og lange. Valget af den helt rigtige ring gør hele forskellen. Den mere klassiske opfattelse af hvad og hvordan en ring skal sidde og se ud på en mand er lidt anderledes end når man vælger en vielses eller forlovelsesring. En herre ring er et tilbehør. Den kan derfor udskiftes alt afhængig af hvad man kombinerer den med. Hvilken anledning eller lejlighed det er og naturligvis hvilken stil og udtryk der passer sammen med ens personlighed.

Slipsenålen.

I dag findes der mange unge mænd som går med slipsenål på arbejde eller for at understrege den nye moderne og stilfulde stil. Slipsenålen er det klassiske tilbehør som er blevet genfødt på ny og faktisk uden at gøre meget for det. Forretningsmænd har igennem tiden altid båret slipsenål, og den nye trend med den moderne klassiske stil til mænd, kommer man heller ikke udenom slipsenålen.

Slipsenålen kommer i mange forskellige designs, materialer og farver. Slipsenålens form er enkel og kan designes i alle prisniveauer. Netop detaljer og kvalitets materialer gør hele forskellen. Rettere sagt så findes kvaliteten i detaljen. En kvinde kan se på en mands fodtøj hvor meget han egentlig går op i sig selv. Mode og kvalitet selvom noget andet kommer ud af munden på ham. Det samme gælder indenfor tilbehøret i hele sin helhed. De små fine design detaljer og brug af materiale kombinationer m.m. siger meget mere om manden. Hvad han har valgt af tilbehør end hvad man ser ved første øjekast.

En slipsenål er…

Ved du stadigvæk ikke hvad en slipsenål er eller om det er noget du vil investere tid og penge i. Så er det ekstremt enkelt at forklare. En slipsenål er et lille stykke tilbehør der bruges sammen med et slips. Formålet med slipsenålen er at holde slipset på plads. I dag anvender man også bare slipsenålen for udseendet og stilens skyld, men slipsenålen har faktisk et formål.

Placeres en slipsenål for højt eller for lavt på slipset, kan det ødelægge hele det sammensatte look og udtryk. Ideelt set skal slipsenålen placeres på midten af brystkassen. Det vil sige imellem tredje eller fjerde knap på skjorten. Slipsenålen skal fastsættes på slipset fra højre til venstre.

En slipsenål er med til at give dig et afslappet og moderne smart casual look, som skjorte og jeans eller blazer. Skab unikke statement looks med klassiske stilfulde design elementer.

HERRESMYKKER på mode

Halskæder til mænd.

Mange mænd uanset alder har ejet og båret en helt almindelig kæde omkring halsen. Det er det klassiske udgangspunkt for at lære at bære smykker for mange unge mænd, og den almindelige kædehalskæde kommer i forskellige tykkelser, typer af kæde designs m.m. og gør det sjovt fra start at eksperimenterer lidt uden at det bliver for iøjnefaldende.

Dog-Tag.

Dog-Tag halskæden der kommer fra inspiration af navne og identifikationsskiltene soldater og militær folk bær omkring halsen når de er udsendt i tjeneste. Udtrykket er lidt råt og er et af de mest populære designs og halskæder til mænd. Materiale kombination gør halskæden mere rå eller moderne.

Længden.

Længden på halskæderne er også forskellige fra mand til mand. Ikke alle kan lide at bære hverken for korte eller for lange halskæder. Mænd vælger ofte den almindelige kæde med vedhæng der hænger omkring brystkassen. 50-56 cm. er den mest generelle længde på en halskæde til mænd. Den kan bæres indenfor skjorte eller T-shirt eller udenpå for et mere afslappet eller sammensat look.

Læs flere artikler kun for mænd