Magic fire pejs - pejsen uden ild

Pejs

Pejs til mandeværelset

Ild og flammer gør noget ved os – uanset om det er en biopejs, gaspejs, elpejs eller almindelig pejs, og derfor hører den selvfølgelig også til i en man-cave. Er du en af de heldige mænd, der har fået lov til at få sit eget værelse i boligen, så læs med her, hvor du kan se, hvad der er af smarte pejsemuligheder. Vi vil i det følgende give tre bud på pejseindsatse til din herrehybel:

Biopejs til mandeværelset

En biopejs brænder på bioethanol og fungerer både som et hyggeelement, men vi ligeledes supplere med lidt varme. Størrelsen på din mandehytte spiller naturligvis ind, når det kommer til varmeeffekten og opvarmningen målt i grader, men umiddelbart vil biopejsen være ideel, fordi den kan bidrage med lidt varme og hygge her og nu.

Nu kommer det smarte så… Tænd op i pejsen, mens du og ”drengene” sidder rundt om pokerbordet. Du skal ikke smide kortene for at gå over at tænde op i biopejsen. Nej, tag din iPhone frem og tast start i den smarte app. Har du ikke lige fået WiFi forbindelsen sat ordentligt op på dit herreværelse, så kan du selvfølgelig også bruge en almindelig fjernbetjening til start og stop.

Det er klart, at når de afgørende runder træder til i spillet, så kommer spændingen og nervøsiteten i kroppen. Derfor kan kroppen nemt udlede lidt ekstra varme. I sådanne tilfælde kan du selvfølgelig også justere temperaturen på din biopejs. Fantastisk ikke? Der er flere flammeniveauer og dermed varmeeffekter i en automatisk biopejs. Derfor kan du tilpasse rummets temperatur med en intelligent pejs til bioethanol.

biopejs med styring via app

Fordele og ulemper ved biopejsen

 • Nem og overkommelig installation: En biopejs kræver ingen skorsten eller aftræk. Derfor er det meget fleksibelt, hvor og hvordan den installeres.
 • Hurtig flamme: Efter påfyldning af bioethanol, vil du sætte lighteren til og flammen vil komme med det samme. Den starter ud i en blå flamme, fordi den er kold. Efter et minut eller to, vil du have en flot ægte orange flamme.
 • Miljøvenlig: Bioethanol stammer fra afgrøder i landbruget (kartofler, stivelse, majs osv.), og er et bæredygtigt produkt. Skån miljøet og tænk grønt.
 • Røg, aske og sod: Nej – den kommer ikke.

Ulemper:

 • Forbrug: Bioethanol er stadig på et stadie, hvor det kan være dyrt at bruge. Altså skal du typisk forvente et forbrug mellem kr. 5-10 i timen. Er det til enkelte aftener med vennerne, så er det måske mere installationsomkostninger, man skal se på.
 • Lugt: Uanset hvilken kvalitet du bruger af bioethanol, så vil du altid kunne lugte det, hvis du kommer ude fra den friske luft, og går ind i et rum, hvor der er gang i en biopejs. Sidder du i det,  er der mange, som ikke aner lugten.

Gaspejs – luksus til manden

Du gider ikke kløve brænde, du gider ikke påfylde brændstof ved hver optænding, du gider ikke svinere og rengøring – egentligt ønsker du bare at trykke på en fjernbetjening. Måske kan du lige overkomme at udskifte batterier i fjernbetjeningen, når de løber tør hvert andet år. I så fald lyder en gaspejs som noget for dig.

En gaspejs, drives som det fremgår af navnet, af gas. Det kan enten komme direkte fra en gasforsyning eller via en gasflaske. Forbruget på gaspejse vil være billigst med direkte forsyning til gas. Derfor kan gaspejsen være ideel, hvis du allerede har lagt gas ind i hjemmet.

En gaspejs, som er koblet på naturgas eller bygas, kan anvendes som en billig varmekilde, når der sammenlignes med anden alternativer af pejse. Bygas er typisk udbredt i Aalborg området og indre København. Ellers er det typisk naturgas, som er installeret i de fleste huse og lejligheder med fast tilslutning. Hvis du er så heldig allerede at have lagt gas i hjemmet, kan du således føre tilslutningen over til væggen, hvor du ønsker en gaspejs indbygget.

Installation af gaspejs

Det er ofte nemmere, at tilslutte en gaspejs til flaskegas, fordi man blot kan føre gasslangen uden for på den anden side af væggen. Skal pejsen stå op ad en ydervæg, så er gaspejse-konstruktion relativ simpel.

Udover installation af gassen, så kræver gaspejse også et aftræk. Et aftræk er en form for skorsten. I Danmark skal vi bruge et såkaldt balanceret aftræk, hvor pejsen kan komme af med afgasserne og samtidig tilføre frisk luft til gaspejsen. Derfor er der i stålaftrækket et indvendigt rør i et større rør om man vil – altså ét til afgasserne og ét til ilttilførsel. Det betyder derfor også, at ved installation af en gaspejs i din herrehybel, vil der ingen påvirkning være på indeklimaet. Det skyldes, at det er et lukket system.

Er økonomien umiddelbart ikke det store problem, og vil du have et mandeværelset flottere end naboen, så er gaspejsen et fantastisk valg. Det ser utrolig livagtig ud, og det ligner tilnærmelsesvist en ægte pejs til brænde. Dru Fires, som er en af verdenslederne, inden for gaspejse producerer produkter i verdensklasse, hvor der absolut ikke svækkes på kvalitet eller komfort. 15 flammeniveauer og ingen vedligeholdelse. Du har flammerne på få sekunder, og de er det mest autentiske, du finder, når der sammenlignes med en almindelig åben pejs eller brændeovn.

Dru fires gaspejs kan styres med fjernbetjening

Fordele og ulemper ved gaspejsen

Fordele:

 • Komfort: Der er ingen tvivl om, at gaspejsen er den pejs, som giver dig absolut mest komfort. Alt er styret ved en fjernbetjening. Det er vanvittigt nemt at bruge og du behøver ikke at læse nogen brugsmanual. Kører den på flaskegas, skal du af og til skifte flaske – ligesom på en gasgrill.
 • Bålet: Autentisk flammebål, der bør opleves. Du vil ikke blive skuffet, når du først får installeret en gaspejs på værelset. Den gløder og ser ualmindeligt ægte ud. Der er selvfølgelig forskel på kvaliteter.
 • Forbrug: Har du mulighed for at tilslutte pejsen til en fast gasforsyning, så har du en utrolig billig varmekilde – og hyggeelement selvfølgelig. Derudover slipper du også for at skifte gasflaske – tilføj lige den til komfort også.

Ulemper:

 • Pris: Det er luksus, og det er smart. Høj kvalitet og prisen hænger ofte sammen, og forvent gerne at afsætte kr. 50.000, hvis du vil have en af de professionelle gaspejse.
 • Høj installationsomkostning: I og med gaspejsen skal have et aftræk, der skal tilføres gas via tilslutning eller flaskegas, så skal der laves noget konstruktionsarbejde. Der er klart, at der ryger lidt flere penge afsted til håndværkeren eller pejsemontøren. Herudover skal man isolere en pejs i brandsikre plader og efterfølgende have en autoriseret gasinstallatør til at godkende og tilslutte gaspejsen.

Magic Fire – blær som ingen andre har

Magic Fire er det nyeste skud på stammen inden for pejsebranchen. Der er tale om en vanddamp flammeteknologi, som er patenteret af Dimplex. I praksis fungerer det således, at der påfyldes vand i en beholder. Denne væske opvarmes og bliver belyst af LED-pærer, hvilket skaber en vidunderlig flammeeffekt af dampe.

Pejsen er 100 % ufarlig, så hvis kammeraterne har fået lidt for meget indenbords, så kan de roligt gå hen og sætte fingrene ind i flammerne. Om de er beruset eller ej, så vil de fascinerende af de smukke kunstige flammer, og vil alt andet lige føle sig nødsaget til at berøre dampene. Det er en vandpejs, som sjældent er set her i 2020, og den vil med sikkerhed betage dine gæster.

Flammen er helt ufarlig og kræver ingen brandsikring eller lignende. Den vil tilmed ikke bidrage med en varmeeffekt, men blot ren hygge. Der vil ikke forekomme lyde af rindende vand, som vi kender det fra en vandfontæne til haven. Derimod vil den være helt lydløs, og blot sprudle med de betagende flammer.

Selvfølgelig skal løsningen være let. Derfor kan du naturligvis også styre damppejsen med en fjernbetjening eller din SmartPhone. En påfyldning varer i fire timer, men hvis der er mulighed for det i din man-cave, kan den også tilsluttes fast vandtilslutning.

Magic fire pejs - pejsen uden ild

Fordele og ulemper ved Magic fire pejsen

Fordele:

 • Billig i brug: En Magic fire pejs drives af vand og strøm. Derfor er forbrugsprisen relativt lav, da den blot brænder på vand fra hanen. Derudover kommer naturligvis lidt strømforbrug.
 • Miljøvenlig: Vand og strøm drives pejsen af. Vi får helt lyst til at sige hybrid, som vi kender det fra bilerne. Vanddamppejsen er således det mest miljøvenlige alternativ på markedet.
 • Unik: Magic Fire pejsene er stadig meget nye i Danmark, og derfor kender de færreste til den avancerede teknik. Imponer vennerne med den nyeste trend inden for åben ”ild”.

Ulemper:

 • Ingen varme: Folk forbinder pejse med varme, men i dette tilfælde må de skuffes. Pejsen giver ingen varme, og det kan både have sine fordele og ulemper.
 • Fugt: En pejs med vandbeholder vil andet lige bidrage med fugt i hjemmet til en vis grad. Derfor er pejsen måske ikke ideel i en fugtig kælder, men perfekt i et nybyggeri, der har brug for fugt.
 • Kunstig flamme: Nogle er tilhængere, mens andre er imod. De vil have ”ægte” ild.