Smerter i skulder nakke og ryg

Smerter i skuldre, nakke og ryg

Smerter i skuldre, nakke og ryg

Oplever du smerter i skuldre, nakke og ryg i din hverdag?

Oplever du smerter i skuldre, nakke og ryg i din hverdag?

Spændinger eller smerter i muskler og led

Vores hverdag, og ikke mindst vores arbejdsdag, er ofte præget af ensidige gentagede bevægelser, hvorfor mange over tid ofte oplever spændinger eller smerter i muskler og led. I disse tilfælde vil et behandlings- og/eller træningsforløb være utrolig givtigt, og kan forebygge forekomsten af yderligere gener eller skader.

Har du meget stillesiddende eller fysisk hårdt arbejde? Belastes bestemte dele af din krop. Nogle af dine muskler og led overbelastes over tid hvor andre muskler og led gradvist svækkes da de ikke bliver brugt optimalt.

Årsagen til smerter

Dernæst kan årsagen til smerter i skuldre, nakke og ryg være aktive triggerpunkter og/eller dannelse af myoser (mukelspændinger). Begge dele kan give smerter og medføre hovedpine.

En anden væsentligt faktor ift udvikling af smerter i skuldre, nakke og ryg – faktisk generelt i kroppen, er oplevelsen af stress.

Oplever du over en længere periode at være stresset, eller føle angst kan det udmynte sig fysisk i smerter i bevægeapparatet. Mange der oplever at være stresset melder om smerter i disse regioner af kroppen. 

Øvelser

Øvelser, manuel behandling og energiforvaltning er gode redskaber til at mindske og i de fleste tilfælde helt fjerne smerterne.

Træning

Et trænings- og/eller behandlingsforløb skal have fokus på at optimere din livskvalitet og dit bevægelsespotentiale.
Det er vigtigt at forløbet tilrettelægges så det er skræddersyet til dine udfordringer eller problematikker. I gennem forløbet skal der justeres således at den rette dosis og progression sikres, for at du på den måde kan fortsætte træningen på egen hånd efter endt forløb.

Nedsat funktionsniveau

Et forløb med fokus på energiforvaltning. Det kan være yderst relevant hvis du eksempelvis har oplevet, gradvist nedsat funktionsniveau eller hvis du i din hverdag føler en ubalance i hvordan din energi fordeles.
Stemmer dine forventninger overens med din daglige formåen?
Kunne der med fordel justeres på få enkle ting i din hverdag, så du ikke føler utilstrækkelighed og du derved opnår øget livskvalitet?
Det er nogle af de fokuspunkter der kan være ved energiforvaltning.

Gennem viden omkring kroppens arbejde og funktion via patientuddanelse, kan du fremme sygdomsforståelse, selvforståelse og øge muligheden for egen omsorg.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Anita Popp fra Fysio Popp fra Vemmelev

Læs også artiklen om mindre sygefravær.

Anja Popp Fra FysioPopp